We're hiring!

Ethisch hacken, wat is dat?

De laatste tijd komt hacken regelmatig in het nieuws. Waren de Amerikaanse verkiezingen gehackt? Of de e-mails van Hilary Clinton? En moeten de stemmen in ons land handmatig geteld worden om hacken te voorkomen?

In al deze berichten speelt hacken...

Read more

Waarom India een gat in de markt is voor internetveiligheid

Door Andrea Speijer-Beek

nullcon

Edwin van Andel, van het Nederlandse ethische hackersplatform Zerocopter​, exporteert het ethisch hacken naar India.

India heeft met zijn enorme aantal inwoners, relatief goede schoolsysteem, en voortdurende technologische...

Read more

Het hackrisico van vergeten websites

Facebook weet bij wie je gisteren op bezoek ging, de Belastingdienst zag hoe je er kwam, Apple hield bij hoelang je er bleef, Samsung hoorde wat je zei en Google wist al dat je het van plan was. Privacy, bestaat dat eigenlijk nog? Deze week besteedt...

Read more

Het grootste lek uit de internetgeschiedenis

Door Laurens Verhagen

Vijf vragen over Yahoo-hack

Het is het grootste datalek in de digitale geschiedenis: meer dan 1 miljard accounts van Yahoo zijn in verkeerde handen gevallen. Hoe erg is dat? En: wat kunnen we er tegen doen?

Account van Yahoo...

Read more

Als een hacker je accounts één voor één overneemt

Door Laurens Verhagen

Bij internetbedrijf Yahoo zijn in 2013 meer dan een miljard accounts gehackt. Wat dat betekent voor gebruikers merkte Wired-journalist Mat Hohan toen zijn accounts in foute handen kwamen.

'In het tijdsbestek van slechts één...

Read more

Hacken voor dummies

Kopieën van je paspoort, je wachtwoorden, je belastinggegevens; een klein beetje hacker kan er zo bij. Zembla ontdekt dat privacygevoelige informatie van particulieren maar ook zeer vertrouwelijke informatie van beursgenoteerde bedrijven en overheidsinstellingen...

Read more

Hacken als schoolvak is hot

Edwin van Andel - Hacken als schoolvak is hot

De hackende computernerd is hot. Dat blijkt uit onderzoek onder Nederlandse jongeren. Sterker: sommige jongeren zien het zichzelf ook (illegaal) doen. Scholen en bedrijven willen hen inzetten in de strijd tegen cybercrime.

Stiekem inbreken op...

Read more

1,3 miljoen euro voor Nederlandse securitystartup Zerocopter

De Nederlandse securitystartup Zerocopter heeft een investering van 1,3 miljoen euro opgehaald. Met het online platform kunnen bedrijven hun online beveiliging testen.

Na een dik jaar heeft Zerocopter-oprichter Junior Meijering zijn eerste grote investering...

Read more

Hacker, un métier d’avenir ?

Dans l’imaginaire collectif, un hacker est un pirate qui s’infiltre dans un système informatique pour voler ou pirater des données aux dépens d’une ‘’victime’’. Mais les hackers peuvent également agir pour le bénéfice de particuliers et de grandes...

Read more

19-årig hackede flyselskab og fløj gratis

En 19-årig mand fra Holland hackede sig til en million point hos et flyselskab og fløj gratis til Las Vegas

Hvordan betaler en hacker for flyveturen til en hacker-konference i Las Vegas, USA?

Med flypoint han har hacket sig til, naturligvis.

Den...

Read more

Toekomst van internet baart hackers zorgen

Bij het bedenken van het internet is tientallen jaren geleden nooit goed nagedacht over de veiligheid ervan. Een grote groep hackers, die deze week samenkomt in Las Vegas, maakt zich daarom zorgen over de toekomst van het web. "We moeten het internet...

Read more

BNR Zaken doen met NN Group, Hotelchamp en Zerocopter

Het royale dividend van de kapitaalkrachtige verzekeraar NN (Nationale-Nederlanden) zorgt voor blije beleggers.

Toch zijn er ook pijnpunten zoals stormschade, de afhandeling van de woekerpolisaffaire en de aanhoudend lage rente. Pieter van der Werff...

Read more

Bedrijven huren hackers in tegen cybercriminaliteit

Een bedrijf dat niet gehackt wil worden, kan zich indekken door zelf hackers in te huren. De 'helpende' hacker is in opkomst in het bedrijfsleven. Bemiddelaars tussen hackers en bedrijven zijn booming business.

Drie tot vijf jaar geleden was dit ondenkbaar...

Read more

United Awards 19-Year-Old White Hat One Million Air Miles

United Airlines has handed out another million-mile bug bounty award to a security researcher – this time a 19-year-old Dutch hacker who flew to Black Hat USA last week virtually free of charge.

Olivier Beg traveled from his home in Amsterdam to Las...

Read more

Goede hacker vliegt gratis de wereld over

AMSTERDAM - De Nederlandse hacker Olivier Beg, die de Amerikaanse vliegmaatschappij United Airlines wees op beveiligingslekken en daarom gratis de wereld mag overvliegen, wacht een naheffing van de belastingdienst.

Een half jaar geleden daagde United...

Read more

Sprout Nieuwsupdate

Ondernemersnieuws: etenbezorgservice Deliveroo blijft hongerig voor investering, Roland Kahn's MS Mode op het randje van de afgrond en bakfietsruzie eindigt in schikking.

1. Weer grote investering voor Deliveroo

Voedsel-thuisbezorger Deliveroo heeft...

Read more

Nederlandse hackers willen af van negatief stereotype

De hackers Olivier Beg, de 19-jarige vooraanstaande Nederlandse ethical hacker, en Edwin van Andel, hacker van het eerste uur, vertrekken as donderdag naar Las Vegas om deel te nemen aan ‘s werelds grootste hackers bijeenkomst, DEF CON. Zij nemen deel...

Read more

Hackersplatform Zerocopter test de veiligheid van jouw bedrijf

Is jouw app of website wel zo veilig als je denkt? In deze Startup van de Week vertelt Zerocopter hoe ze met het hackersplatform de IT-security van bedrijven naar een hoger niveau gaan tillen.

Wat is Zerocopter?

“Met Zerocopter kun je de online veiligheid...

Read more

Zerocopter - SRDS as a Service

Een fietsenmaker heeft een website, gebouwd door een webbureau. De site staat bij een hoster en die heeft op zijn beurt een rack in een datacenter. Wat kan die fietsenmaker, de eigenaar van de website, doen om dat hele traject veilig te houden?

Na...

Read more

Zerocopter introduces continuous cyber security platform

With an increasing number of systems and an ever greater reliance on IT systems, cyber security has become a major challenge for many companies. Several Dutch startups are working on solutions to tackle this challenge, including Zerocopter. This new...

Read more